Restaurant China

Restaurangrn serverar lokaltra ditionella Kinarätter från Kinas olika provinser

Här kan man prova Kinas populäraste öl: Tsing Tao

Telefon
08-6688771
Öppet tider

tis-tor 17:00 - 21:00

fre-lör 16:30 - 22:30

sön 16:30 - 21:30

Adress

Ringvägen 110 116 61 Stockholm

AllaSnacksSkaldjursrätterFiskrätterFörrätterVegetariskaSpecialrätterGrytorFläsk & NöträtterEfterrätterFågelrätter

Snacks

Hemlagad Månkaka

88

Visste ni att den här efterrätten kom till i Kina för 3000 år sedan? Den var ett offer till månguden. Idag är det runt 1,3 miljarder kineser som årligen äter kakan under månfestivalen, som firas den 15:e dagen i månkalenders åttonde månad. Enligt traditionen är det den tid på året som månen år som fullast. Kakan är för kineser en symbol för återförening, lycka, sötma och lugn. Receptet varierar mellan olika delar i Kina. Våra hemlagade månkaka innehåller mer än ett dussin ingredienser, bl.a. rödbönsmos, sesamfrön, valnötter, jordnötter, solros- och pinjekärnor.

Guld & Silver Ångat Bröd 10st

78

Vi förbereder en vetedeg på exakt samma sätt som vanligt svenskt bröd, men vi ångkokar istället för att baka i ugnen.

Skaldjursrätter

Kryddad Scampi

188

Friterade scampi med het ätbar chili.

Ångkokta Musslor med Sojabönsås

188

Alltid färska musslor.

Seafoodgryta Yi Pin

188

Yi Pin betyder att känna smak och en riktig smakupplevelse bjuder denna gryta på. Ett varningens ord dock: sörpla försiktigt denna gryta är extremt varm.

Åskstorms Seafood

188

Blandad seafood serverad på en kokad risskorpa. Genuin kinesisk rätt som inte bara bjuder på upplevelser i form av färg, lukt och smak utan även ljud. Åskstorm är en ledträd.

Gongbao Räkor

188

Räkor tillagade med jodnätter och lök.

Chao YouYu

166

Wokad bläckfisk med vinäger och chilisås. Den färdiga maträtten liknar sängkläder och har i Kina ett speciellt budskap. Bjuder chefen på denna rätt betyder det att du får sparken bara att packa ditt pick och pack och gå.

Säsongens Kammusslor per st

88

Ångkokta färska norska kammusslor med krossad vitlöksmousse. Minsta beställning

Fiskrätter

Ekorrfisk

325

Hel benfri gös (ca 1kg) som friteras med sötsur bönsås, Namnet kommer av att den färdiglagade fisken liknar en ekorre

Gan Shao Hel Gös

298

Gan Shao betyder koka utan vatten, är ett populärt sätt att laga mat i Kina. Istället för vatten används olja . Metoden innebär att kockarna låter den djupfriterade Gösen långsamt sjuda tillsammans med olika såser. Sojabönsåser tills de har absorberats av fisken, därav namnet Gan = inkokt. Riktigt smakligt!

Färsk ångkokt Gös

278

Hel färsk ångkokad gös (ca 1kg) tillredd à la Jiang Zhe köket, en av Kinas fyra stora köksskolor. (De tre övriga är Peking, Szechuan och Kanton)

Kokande Fisk

225

Fiskfilé i extremt het stekpanna. På kinesiska säger vi att värmen tvingar fram smaken.

Surkåls Fiskfilé

219

Den här rätten är den mest älskade av vår personal! Långt innan kylskåpets födelse var surkål en metod för lagring av färska grönsaker i Kina. Gös med surkål för smaksättning passar alldeles utmärkt. Fiskköttet är mört med soppans läckra surhet, lite starkt men inte fett.

Vattenkokt Fiskfilé

218

Shui betyder vatten och Zhu koka. Smaka en av Kinas populäraste vardagsmaträtter. OBS! Dina smaklökar kommer att brinna och ögonen tåras. Vågar Du prova?

Förrätter

Revbensspjäll eller Fläskfilé med Cashewsås

99

Receptet för Cashewsås var en kejserlig hemlighet. Marinerade revbensspjäll eller fläskfilé grillas i fruktträdsrökt vedugn och direkt till tallriken utan mellanlandning.

General Biff

98

Kokt viff i sojasås och kinesiska kryddor. Serveras kall

Dragens Ångkokta Dumplings 6 st

95

Ångkokta Jiao Zi (dumpling) var en av Kejsar Qian Longs (1711- 1799) favoritmellanmål. Qian Long var en av de mest framstående kejsarna i den kinesiska historien. Receptet var länge en kunglig hemlighet. Vår mest sålda rätt!

Parets Biffskivor, (Mycket stark)

88

En av kändaste rätterna i Sichuanköket. För ca åttio år sedan började Guo Chaohua och hans fru Zhan Tianzheng, att tillverka och sälja kryddigt tunna skivor av nötkött, hjärta, tunga, mage och lunga. Paret lyckades med bedriften att gå från att knacka dörr och sälja på gatumarknader till att ha en egen butik kallad Fu qi fei pian alltså, parets lungskivor. Förutom att parets rätt är fantastiskt god är man avundsjuk på deras starka kärleksförhållande Namngivet ?Att Evigt Återföljas?. OBS! Dagens rätt innehåller ingen lunga.

Taoyuan Trio

88

Ursprunget till rätten kommer från en av Kinas mest kända romaner Tre Rikedomar För ca 2000 år sedan. De legendariska hjältarna Liu (vitt ansikte = färska valnötter), Guan (rött ansikte = paprika) och Zhang (svart ansikte = träöronsvamp). Med höga ideal och gemensamma mål träffades de tre hjältarna i en valnötsträdgård under blomningens högsäsong. De svor en högtidlig ed på att vara trogna varann in i döden och drack en rituell skål i Maotai (risvin) sedan drog de ut i krig. Till slut lyckades de skapa ett eget rike som kallades Västra Sh. Tillsammans med de två andra rikedomarna- Norra Wei och Östra Wu delade de tre hjältarna hela Mittens Rike. Ni bör alltid äta den här rätten, samt skåla i risvin, innan ni ska göra något tillsammans. Resultatet blir inget bråk och väldigt lyckat!

Tusenårsägg

88

Obs! speciellt marinerade ägg, vilket åldrar dom c:a 1000 år! Effekten är densamma som naturlig åldring. Dock tycker ca 80% av västerlänningar inte om sådana ägg. Vågar du smaka?

Gula Böngroddar

79

Böngroddar, tofu, sojapasta och gluten tillsammans kallas de fyra stora uppfinningar i kinesisk mat. Att dagligen äta denna rätt kan säkert förlänga din livslängd, i alla fall enligt traditionell kinesisk medicin.

Gurka med vitlöksmousse

69

Absoluta favoriträtten i Kina.

Sichuan Pickle

69

Aptitlig förrätt inlagda grönsaker mm. Smakar bäst med kinesiskt risbrännvin!

Bondens Bönost

59

Hemgjord tofu lagad på traditionellt recept och metoder.

Fem smakers jordnötter

59

Jordnötter kokade med 5 olika kinesiska örter. Bra för hälsa.

Vegetariska

Arton Buddha

188

Blandade skogssvampar, wokade till perfektion.

Hemlagad Tofu

168

En av de vanligaste rätterna på det kinesiska vardagsmatbordet, lagad med bönost (tofu).

Frasiga gröna bönor

165

Obs! Vi använder färska gröna bönor.

Shanghaikål med Shiitake-svamp

165

Shanghaigrönsaker med shiitake eller väldoftande svamp som den heter på kinesiska en av Kinas bästa svampsorter.

Fiskdoftande Aubergine

158

Fiskdoftande aubergine med en sötsur, stark smak.

Louhan Zhai

145

En vegetarisk njutning bestående av blandade grönsaker. Namnet kommer från Lou han, kinesiska munkar, som förbjöds att äta kött och även köttets oljor.

Grönt på Vitt!

139

Wokade grönsaker med tofu.

Wokade potatisstrimlor med vinäger

108

Typisk husmanskost på landsbygden. Anses sänka blodfettet om man äter det ofta, enligt kinesisk medicin.

Specialrätter

Genuin Pekinganka

598

En Anka, tre rundor. Första rundan: Ankskinn med kött, Andra Rundan: Ankfilé, Tredje Rundan: Anksoppa. Ingår: vårlök, sojapasta, ca 20st lotuspannkakor, Extra pannkakor kostar 5kr /st.

Wokad Grisnjure

198

Att äta njure ofta, enligt traditionell kinesisk medicin, har likadan effekt som viagra. På kinesiska heter det Zhuang yang

Oxfilé med Guoba

178

Vad är Guoba? Ja, ingen gotländsk gubbe i alla fall. Nej det är faktiskt krispigt ris. När kineserna för några tusen år sedan, började koka ris i gryta, fann de längst nere på botten i grytan ett lager av massivt, krispigt kokt ris. Guoba var namnet.

Sandstorms Revbensspjäll

178

Provinsen Xianjiang i Kinas nordvästra hörn präglas av den väldiga Taklamakanöknen och var under århundraden den viktigaste delen av Sidenvägen. En av de mest kända rätterna från Xinjiang är de här revbensspjällen, Som grillas med spiskummin, en krydda typiskt för regionen. Att äta den här rätten sägs ge en försmak av sandstorm. Tycker ni att det låter konstigt? Prova får ni se!

Bärnstens Valnötter

88

Den ökända änkekejsarinnan Cixi ( 1835-1908), räknade den här söta förrätten till sina absoluta favoriter. Rätten inte bara smakar kungligt och anses vara speciellt bra för hjärnan, enligt traditionell kinesisk medicin är valnötter dessutom bra för levern, blodet och hyn

Grytor

Kärlekens Oxfilé

238

En rätt för förälskade. Rätten smakar surt, sött, bittert och starkt = Kärleken. Känn efter om ni saknar någon smak? Kärlek i ert vardagsliv? Länge leve KÄRLEKEN!

Tofu Gryta

169

För mer än tretusen år sedan uppfann kineserna keramik för dekoration, lagring samt matlagning såklart! Själva lergrytan är sandkeramik som gjorts av kvarts, fältspat, lera m.m. Grytan efterbränns i extremt hög temperatur, detta gör att den får en glaserande yta. Grytan får en isolerande förmåga och behåller värmen. Med dess porösa textur, kan den absorbera och släppa igenom olika blandade smaker. I kinesisk matlagning används keramikgrytan till fiskhuvudsgryta, kycklinggryta, seafoodgryta och revbensspjällsgryta etc.. Ju äldre och anskrämligare själva grytan är, desto bättre smakar rätten!

Silver-fransar Gangbei soppa

168

Soppa gjord på färsk kammussla och strimlad tofu.

Västra Sjöns Biffsoppa

168

Soppa med färs av biffkött och olika kinesiska svampar. Soppan har fått sitt namn av att den liknar en legendariskt vacker sjö i staden Hangzhou i östra Kina. Kineser brukar säga att Hangzhou med sin sjö är så nära paradiset man kan komma på jorden.

Tofu och Grönsakssoppa

128

-

Fläsk & Nöträtter

Strimlat fläsk med vårlök och bönsås

235

Den här populära huvudstadsrätten påminner mycket om pekinganka. Båda rätterna använder sig av samma söta bönsås och strimlad vårlök, och båda äts genom att köttet rullas i små pankakor eller bröd.

Mei Cai Kou Kött

199

Sidfläsk med mei cai grönsaker och ångkokt bröd. Rätten kommer ursprungligen från delstaten Hui Zhou i södra Kina och har anor från norra Song Dynastin ca 960-1127. När den store poeten Su Dongpo bodde i Hui Zhou uppkallades rätten efter honom

Vattenkokt Oxfilé

195

Heta grytan! Här bjuds på udda smaker och en hetta som får det att ryka ur öronen. Populär lagningsteknik i Sichuan provinsen som fascinerande snabbt fått en stor utbredning över hela Kina. Rekommenderad av Aftonbladet och DN.

Sandstorms Lammstek (benfri)

195

Rätten lagas med samma krydda som Sandstorms revbensspjäll, dvs. spiskummin. En rätt från den legendariska Sidenvägen.

Frasig Gristarm

188

Äckligt? Tvärtom och även vanlig korv är ju gjord med tarmar!

Grisfötter med Sjögurka

185

Rena rama hälsokosten. Ät denna rätt ofta och se hur hudens elasticitet ökar och rynkorna minskar. Jättebra för ammande kvinnor eftersom det stimulerar mjölkproduktion. Även att rekommendera till gravida kvinnor sjögurka är fullproppat med järn och grisfötter är rika på kollagen proteiner.

Lejonhuvud

178

Stora kinesiska köttbullar gjorda på fläskfärs fyllda med svart kinesisk svamp och grönsaker. Kallas lejonhuvud eftersom de är stora och mjuka. Rör om och se hur de löses upp likt smör. Tillagningen sker på ett speciellt vis: Först en mild frityr följt av ca 15 min ångkokning. Därefter kokas bullarna med blandade såser. Serveras fyra till antalet och kallas också av kineser för fyra säsongers lyckobullar.

Oxfilé med Champinjoner & babybambuskott

178

-

Come Back Fläsk

178

Efter kokning av en bit sidfläsk skärs köttet till tunna skivor och friteras/wokas med olika kinesiska såser. För länge sedan, i den kinesiska provinsen Sichuan, tilläts enbart gifta män avnjuta denna maträtt. Frun skulle stå för tillagning och servering. Nuförtiden kan lyckligtvis alla gifta som ogifta, män som kvinnor, avnjuta det dubbellagade köttet.

Fiskdoftande Fläskstrimlor

169

Ingen fiskdoft här! Namnet kommer av att man tidigare ofta brukade laga fisk med samma slags sötsura, starka smak. Här bjuds du på en kombination av mjukt kött och knapriga bambuskott.

Myror som klättrar i träd

169

Wokade glasnudlar (träden) blandat med fläskfärs (myrorna)

Sötsur fläskfilé

168

En av Kinas mest populära och kända vardagsrätter.

Mapo Tofu

158

Mapo är legenden om en gammal bondkvinna som levde i Szechuan, Kina. Hon var först med att tillaga tofu med kinesisk taggig ask och chili. Ma betyder också bedövning och Po gumman.

Efterrätter

Pa-Si äpple (obs! varmt!)

95

innehåll: potatismjöl, vetemjöl

Mangokräm

88

Absoluta favoriträtten i Kina.

Chokladtryffel

88

Absoluta favoriträtten i Kina.

'triad ice cream'

88

Hemlig egentillverkad. Innehåll: matcha, mandelskivor, röda bönor.

Bärnstensvalnötter

88

-

Fågelrätter

Xiang Su Anka

258

Först marineras och kokas ankan med olika ingredienser, för att därefter bakas i ugn. Detta gör att ankan blir mycket mör. Fågelköttet lossnar mycket lätt från benen. Ta tag i ett ben så får ni testa våra kockars kompetens!

Vattenkokt Kycklingfilé

169

En Sichaunpepparrätt gjord på Shui Zhu-vis. OBS! Mycket stark!

Tre färgers Kyckling

169

Wokad ungkyckling med färsk chili röd, grön och gul.

Chili Kyckling (med ben)

168

Bitar av ungkyckling friterade med chili och Szechuanpeppar. Här finner ni kycklingen i ett hav av chili, men se upp - risken finns att hela munnen bedövas. Lycka till!

Palatsväktarkyckling

155

Kycklinglår och jordnötter.